Actualiteiten

 • Actuele informatie omtrent het coronavirus en onze dienstverlening

  Beste ouder/verzorger,

  Laatste update: 02-02-2021 22:00

  De informatie op deze pagina is aangepast naar aanleiding van de informatie van de minister-president.

  De kinderopvang, gastouderopvang en het basisonderwijs zijn per 8 februari weer regulier open. De BSO blijft voorlopig gesloten. De kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken en kinderen in een kwetsbare positie, kunnen in principe terecht bij de eigen BSO-locatie voor noodopvang. Ouders wordt gevraagd de rekening van de BSO door te betalen. Op die manier behouden zij hun kinderopvangtoeslag en plek op de opvang, en worden BSO’s in staat gesteld om noodopvang te bieden. Ouders krijgen van de overheid een tegemoetkoming die de eigen bijdrage benadert. Door de sluiting hoeft u uw kinderopvangtoeslag niet aan te passen. Het is belangrijk dat ouders er wel voor zorgen dat hun normale gegevens voor de kinderopvangtoeslag kloppen bij de Belastingdienst. Bijvoorbeeld hun contracturen of inkomen. Wijzigingen specifiek vanwege de sluiting hoeft u niet door te geven.

  Noodopvang

  Kinderopvangorganisaties en basisscholen bieden noodopvang aan voor:

  • kinderen van wie beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep
  • kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

  Cruciale beroepen
  Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de kinderopvang of buitenschoolse opvang. We bieden noodopvang aan voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciaal beroep.

  Eén ouder met een cruciaal beroep
  Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert en de partner niet, is het dringende verzoek van de overheid om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Noodopvang die door De Boshut Kinderopvang wordt geboden is alleen beschikbaar voor kinderen van ouders die een contract hebben en voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken. Let op: dit is anders dan de situatie in het voorjaar. Mocht je hierdoor écht in de problemen komen, dan kun je contact opnemen met  jouw locatie.

  Wilt u noodopvang aanvragen? Dit kan via het onderstaand formulier.

  Compensatieregeling

  Het goede nieuws is dat je ook tijdens deze lockdown weer volledig wordt gecompenseerd in je eigen bijdrage. Jouw kosten voor de kinderopvang zijn dus, als je geen gebruik maakt van de noodopvang, tijdens deze periode van sluiting nihil. Blijf je facturen dus gewoon doorbetalen. Zo behoud je ook je plek in de kinderopvang, zodra we weer open zijn.

  De opbouw van de factuur van de kinderopvang is altijd als volgt. Een deel van de kosten voor de kinderopvang krijgt u vergoed via de kinderopvangtoeslag en een deel is voor uw eigen rekening, dat is de eigen bijdrage. Het gehele bedrag van de factuur betaalt u aan ons als kinderopvangorganisatie. De overheid compenseert in deze coronatijd de eigen bijdrage van ouders tot aan het maximum uurtarief dat de Belastingdienst hanteert. Voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen is dat € 8,17 per uur, voor BSO € 7,02 per uur, voor gastouderopvang € 6,27 per uur. Onze uurprijs ligt boven dit maximum uurtarief. De Boshut Kinderopvang betaalt het verschil tussen het maximum uurtarief en het uurtarief dat wij bij u in rekening brengen. Dat betekent dat u de kosten in zijn geheel terugkrijgt; een deel via zal worden gecompenseerd via de SVB en een deel via de Boshut Kinderopvang. Omdat we nog niet weten hoe lang deze sluiting werkelijk gaat duren hebben we ervoor gekozen om achteraf te compenseren

  Meer informatie hierover vindt u ook via de website van de Rijksoverheid.

  Wat betekent dit praktisch:
  • Bekijk onze veelgestelde vragen pagina, hier staan de meeste antwoorden op uw vragen.
  • Wij hebben alle kinderen afgemeld, dit zal ook zichtbaar zijn in de ouderapp.
  • We verzoeken ouders die werkzaam zijn in vitale sectoren en dringend opvang nodig hebben dit aan te vragen via onderstaand formulier.
  • We vragen jullie om deze speciale pagina omtrent het coronavirus en onze dienstverlening in de gaten te houden, deze wordt als eerste geüpdate mocht de situatie wijzigen.
  Veel gestelde vragen:

  Mochten er nog vragen zijn, controleer dan eerst even of het antwoord op jouw vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Is dat niet zo? Neem dan contact met ons op via 0594-442176 of via e-mail op info@deboshut.com.

   

 • Heeft u recht op noodopvang?

  Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert en de partner niet, is het dringende verzoek van de overheid om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Noodopvang die door De Boshut Kinderopvang wordt geboden is alleen beschikbaar voor kinderen van ouders die een contract hebben en voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken. Let op: dit is anders dan de situatie in het voorjaar. Mocht je hierdoor écht in de problemen komen, dan kun je contact opnemen met  jouw locatie.

  Vraag dit voor 10:00 aan op de werkdag voordat de opvang benodigd is.
   

  Inspectierapporten

  Regelmatig worden we gecontroleerd door een inspecteur van de GGD. Het inspectierapport van de GGD is openbaar. De rapporten staan op de website van het Landelijk Register Kinderopvang; www.landelijkregisterkinderopvang.nl. Maar u kunt ze ook downloaden via deze pagina.

 • Ruimte om te groeien!

  • Adresgegevens

   De Boshut Kinderopvang
   Geert Waldastraat 2
   9801AW Zuidhorn

  • Contactgegevens

   Tel. 0594-442176
   info@deboshut.com

  • Openingstijden

   Maandag: 14.45-18.00
   Dinsdag: 14.45-18.00
   Woensdag: 12.30-18.00
   Donderdag: 14.45-18.00
   Vrijdag 11.45/14.45-18.00