Veelgestelde vragen

 • Veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en onze dienstverlening

  We werken hard aan een overzicht van antwoorden op veel gestelde vragen. Deze pagina zullen we met enige regelmaat verversen. Laatste update: 23 april 17:00

  Algemene vragen
  • Moet ik nog naar mijn werk als mijn kinderen niet meer naar de opvang kunnen?
   Opvang is alleen beschikbaar voor kinderen met ouders in cruciale beroepsgroepen. Als je niet tot deze beroepsgroepen behoort, is het dringende advies om als het kan thuis te werken tot en met 11 mei 2020.
  • Wie bepaalt welke kinderen toegelaten worden tot school en kinderopvang?
   De Rijksoverheid heeft een lijst gemaakt met de vitale beroepsgroepen, deze zijn terug te vinden op de website van de Rijksoverheid. De lijst kan nog aangepast worden. Alleen kinderen van ouders uit de vitale beroepsgroepen worden opgevangen.
  • Wanneer mag ik mijn kind naar de nood(kinder)opvang brengen?
   De opvang die nu geboden wordt op scholen en kinderopvang (zonder extra kosten voor ouders), is noodopvang. De noodopvang is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. Mensen in deze beroepsgroepen worden gevraagd, in eerste instantie, zelf een oplossing voor opvang te zoeken. Zodat hun kinderen niet naar opvang of school hoeven te gaan en de kabinetsmaatregelen van 15 maart zoveel mogelijk effect hebben.De lijst van cruciale beroepsgroepen is niet alomvattend. Wel geeft de lijst inzicht in de belangrijkste beroepen die de samenleving draaiend houden. Ook mensen met een onmisbare facilitaire of ondersteunende functie (denk aan schoonmaak, beveiliging, ICT) vallen in deze cruciale groep en kunnen hun kinderen naar de noodopvang brengen. Het is aan ouders en werkgevers om hierin juiste keuzes te maken. Het blijft noodopvang, die alleen kan worden benut wanneer andere opties ontoereikend zijn. Kinderen die ziekteverschijnselen vertonen mogen absoluut niet naar de noodkinderopvang. Zij moeten thuis blijven. Lukt het niet om opvang te regelen, en komt uw beroep niet voor op de lijst met cruciale beroepsgroepen of vitale infrastructuren?  Ga dan met de werkgever in gesprek over een oplossing.
  • Mag ik als zzp’er mijn kind naar de kinderopvang brengen?
   We begrijpen de zorgen van zzp’ers. De opvang is nu alleen beschikbaar voor mensen met een cruciaal beroep. Dit betekent dat zzp’ers met een cruciaal beroep, aanspraak kunnen maken op noodopvang. Voor de overige zzp’ers geldt dat zij zelf hun kinderen moeten opvangen. Helaas is de opvang nu niet voor iedereen beschikbaar. Er zijn door het kabinet keuzes gemaakt om in deze uitzonderlijke situatie de cruciale functies in onze maatschappij voor te laten gaan.
  Betalen
  • Mijn kind blijft vanaf 16 maart verplicht thuis, moet ik wel blijven betalen voor opvang?
   Ja. Dit betekent het volgende:
   – Je contract blijft gewoon geldig, ook al maken je kinderen nu geen gebruik van de opvang.
   – Betaal de factuur voor opvang zoals je dat altijd doet.
   – Pas niets aan bij de Belastingdienst voor jouw kinderopvangtoeslag, zo houd je jouw recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald.
   – Je hoeft geen wijzigingen door te geven of jouw kinderopvang stop te zetten.
   – Je ontvangt geen extra tegoed voor de niet afgenomen opvang. De normale regels blijven gelden.
   – Een deel van de kosten die je maakt voor kinderopvang bestaat uit een eigen bijdrage. Ook deze eigen bijdrage voldoe je aan de kinderopvangorganisatie.
   – De overheid heeft aangegeven de ouderbijdrage tot 20 mei te vergoeden, wel blijft het maximale uurtarief van 7,02 (BSO) en € 8,17 (KDV) in stand. Zie deze brief voor meer informatie over de compensatieregeling. 
  • Mijn kind kan per direct niet naar de opvang, kan ik zonder opzegtermijn opzeggen?
   Nee, we houden ons aan de opzegtermijn van één maand.
  • Kan ik de opvang tijdelijk stopzetten, bijvoorbeeld voor twee maanden?
   We zien een tijdelijke opzegging als beëindiging (met één maand opzegtermijn). We kunnen vervolgens een nieuwe aanmelding verwerken. Indien er een wachtlijst geldt op jouw locatie dan sluit je onderaan aan. Je hebt dan dus geen garantie op een plek.       
  • Moet ik mijn eigen bijdrage blijven betalen aan de kinderopvang?
   Ja, maar de overheid heeft aangegeven de ouderbijdrage tot 20 mei te vergoeden, wel blijft het maximale uurtarief van 7,02 (BSO) en € 8,17 (KDV) in stand. Zie deze brief voor meer informatie over de compensatieregeling. 
  Vragen over noodopvang
  • Het kabinet heeft besloten dat het onderwijs en de reguliere kinderopvang tot 6 april gesloten gaat worden. Alleen noodopvang wordt geregeld. Wat betekent dit voor jou?
   De Boshut staat in contact met de scholen waar wij mee samen werken om opvang voor kinderen van ouders in de zorg of andere vitale beroepen mogelijk te maken. Ouders die niet werkzaam zijn in de zorg of andere vitale beroepen, houden hun kinderen tot 6 april thuis.
  • Mag mijn kind nog komen?
   Als jij werkt in een vitaal beroep, zoals zorg of hulpdiensten en jouw kind(eren) hebben geen gezondheidsklachten, dan zijn jouw kinderen welkom. Werk je niet in een vitaal beroep, dan blijven je kind(eren) thuis.
  • Wat als ik in een vitale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?
   Als je jouw kind thuis kunt opvangen, is het verzoek dit te doen. Als dit echt niet lukt, kun je een beroep doen op de school of kinderopvang. Probeer ook met je werkgever te overleggen of je écht niet thuis kunt werken.
  • Ik werk in een vitaal beroep en mijn partner heeft een medische indicatie. Mag mijn kind naar de opvang
   Ja, als je partner in verband met de medische situatie niet in staat is te zorgen voor het kind, dan mag het naar de opvang gebracht worden.
  • Ik werk in een vitale beroepsgroep. Mijn kind gaat normaliter naar de kinderopvang, maar heeft nu milde gezondheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden). Mag ik mijn kind toch brengen?
   Nee, jouw kind mag niet naar de opvang. Als de klachten verergeren neem dan telefonisch contact op met jouw huisarts.
  • Wat zijn vitale beroepen?
   Op deze pagina kun je controleren of je in een vitaal beroep of sector met vitale processen werkt: 
  Vragen over opvangvormen
  • Mijn kind is welkom op school, maar is er ook BSO?
   Jouw kind is welkom op school als jij en je partner werken in een vitale beroepsgroep en jouw kind geen gezondheidsklachten heeft. Als jouw kind normaliter gebruik maakt van BSO, kan deze in op de BSO terecht.
  • Mijn kind maakt gebruik van de noodopvang van school, wordt hij/zij ook opgehaald voor de BSO?
   Ja, we halen de kinderen op.

   

  .

 • Ruimte om te groeien!

  • Adresgegevens

   De Boshut Kinderopvang
   Geert Waldastraat 2
   9801AW Zuidhorn

  • Contactgegevens

   Tel. 0594-442176
   info@deboshut.com

  • Openingstijden

   Maandag: 14.45-18.00
   Dinsdag: 14.45-18.00
   Woensdag: 12.30-18.00
   Donderdag: 14.45-18.00
   Vrijdag 11.45/14.45-18.00