• Meld je aan voor onze Peuteropvang!

 • Peuteropvang

  Wat we tegenwoordig peuteropvang noemen, kenden we vroeger onder de naam peuterspeelzaal. Bij de Boshut kunnen peuters tussen 2 en 4 jaar terecht voor peuteropvang!

  We bieden de peuters een gevarieerd speelleerprogramma aan, aan de hand van de methode Peuterplein. Dit is een methode voor; voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Elke maand staat een thema centraal dat aansluit bij de belevingswereld van het kind, zoals Zomer, Verkeer, of Eten en drinken. Spelenderwijs worden allerlei verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Een goede voorbereiding op de basisschool!

  Kinderen die gebruik maken van onze peuteropvang kunnen 16 uur per week naar de opvang komen. Heeft je kind via het consultatiebureau een VVE-indicatie gekregen? Ook dan kan je kind 16 uur per week naar de peuteropvang komen. In de schoolvakanties van de basisscholen in het noorden is er géén peuteropvang.

  Tarieven peuterspeelzaal in Zuidhorn

  De gemeente Westerkwartier wil mogelijk maken dat alle peuters, ongeacht of ouders werken, naar een kinderopvang locatie kunnen gaan. Op deze manier krijgen alle kinderen dezelfde voorbereiding op de basisschool. Om deze reden subsidieert de gemeente Westerkwartier een groot deel van de kosten voor peuteropvang voor ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Ouders betalen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage voor de kosten van de peuteropvang. Gebruik de rekentool op onze website om een indicatie te krijgen van de kosten, of neem contact op met onze administratie.

  Kinderopvang of peuteropvang, wat is het verschil?

  De verschillen tussen peuterspeelzalen (peuteropvang) en reguliere kinderopvang worden steeds kleiner. De overheid heeft de afgelopen jaren meerdere regelingen doorgevoerd om o.a. de kwaliteit en financiering van peuteropvang en kinderdagopvang gelijk te trekken. Vanaf 2018 moeten de verschillen tussen peuterspeelzaal en kinderopvang geheel verdwenen zijn, om alle kinderen een gelijke start op de basisschool te bieden. Bij de Boshut werken we met een methode voor Vroege en Voorschoolse Educatie (Peuterplein) , óók binnen de reguliere groepen op onze kinderdagverblijven.

  Maar toch zijn er enkele verschillen tussen peuterspeelzaal/peuteropvang, BSO, en kinderopvang te benoemen. Je kind kan al vanaf dat het 3 maanden oud is op de kinderopvang terecht, terwijl de peuteropvang alleen voor peuters tussen 2 en 4 jaar is. Daarnaast is onze kinderopvang het gehele jaar geopend en kan je kind ook de gehele dag op de kinderopvang terecht, terwijl de peuteropvang gesloten is in de schoolvakanties.

  Zowel voor kinderopvang als voor peuteropvang geldt dat ouders een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betalen. De gemeente Westerkwartier subsidieert een groot deel van de kosten voor peuteropvang voor ouders die niet werken. Werkende ouders kunnen terecht in de reguliere kinderopvang en vragen hiervoor kinderopvangtoeslag aan bij de Belastingdienst.

  Kom eens vrijblijvend langs!

  Bij de Boshut kan je altijd terecht voor een vrijblijvende rondleiding. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je wilt weten in welke omgeving je kind terecht komt. 

  • Adresgegevens

   De Boshut Kinderopvang
   Geert Waldastraat 2
   9801AW Zuidhorn

  • Contactgegevens

   Tel. 0594-442176
   info@deboshut.com

  • Openingstijden

   Maandag: 07.00 – 18.00
   Dinsdag: 07.00 – 18.00
   Woensdag: 07.00 – 18.00
   Donderdag: 07.00 – 18.00
   Vrijdag: 07.00 – 18.00